Slakkenslijm in de toilettas – is dit het proberen waard?

Tussen de producten van de drogist kunnen we cosmetica tegenkomen met slakkenslijm. Jet is een ingrediënt waar vooral Aziatische merken gek op zijn, wat niet zo heel verrassend is als je denkt aan de ongebruikelijke Oosterse tradities. Werkt slakkenslijm echt? Ja, want het bestaat uit veel positieve ingrediënten die aangeven een goede invloed op de huid te hebben.

Hoe wordt slakkenslijm verkregen?

Om waardevol slakkenslijm met een gel textuur te verkrijgen worden broedslakken gebruikt, die zijn gekweekt voor de cosmetische producten. Slijm wordt geproduceerd in de slakklieren onder de voet van de slak. Heel belangrijk is dat de slakken niet worden beschadigd bij het verzamelen van het slijm, zodat ze gewoon door kunnen gaan.

Wat is het geheim van slakkenslijm?

Veel mensen vinden het een smerig idee om iets als slakkenslijm op hun gezicht te smeren. Het is waardevol om meer te lezen over de eigenschappen, en misschien raak je overtuigd van cosmetica met slijm. Slakkenslijm heeft sterke regenererende eigenschappen, die de conditie van de huid zichtbaar kan verbeteren. Dit komt door de hoge hoeveelheden vitaminen (A, C en E), allantoďne, glycolzuur, elastine en een natuurlijk ingrediënten van de menselijke huid, namelijk collageen

Waarvoor gebruik je slijm cosmetica?

De populariteit van slakkenslijm cosmetica komt niet uit het niets. Meer en meer geven we ons over aan dit Aziatische schoonheidsgeheim. Wat voor problemen worden opgelost door cosmetica met veel slakkenslijm erin? Er zijn er minstens acht (hoewel er veel meer is), want slakkenslijm:

  • balanceert alle huidproblemen,
  • ondersteund acné behandelingen (ook couperose),
  • zeer vertraagd verouderingsproces,
  • hydrateert de huid,
  • maakt littekens en verkleuringen minder zichtbaar,
  • maakt de poriën kleiner,
  • heeft antirimpel eigenschappen,
  • kalmeert huidirritatie.

Snail slijm is een eervol ingrediënt van vele verjongende serums, gezichtscrčmes en gezichtsmaskers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *