Retinol – De meest gemaakte fouten in het gebruik van deze miraculeuze vitamine

Retinol – de basis vorm van vitamine A, meest gebruikt in producten voor huidverzorging van rijpe en problematische huid. Het wordt beschouwd als een effectief wapen tegen rimpels, verkleuringen en acné. Helaas leggen we het vaak aan te kant vanwege vermoeidheidssymptomen in de eerste week van gebruik. Kun je retinol gebruiken zonder bijwerkingen?

Serum met retinol is een miraculeuze substantie, die veel vrouwen gebruiken om de eerste tekenen van veroudering en veel andere huidproblemen te verminderen. De positieve eigenschappen van vitamine A op het lichaam zijn welbekend. Retinol ise een erg effectief actief ingrediënt, maar wordt gezien als invasief en veroorzaker van droogheid en huidirritaties. Het is de moeite waard om te weten dat de meest voorkomende reden van deze problemen het verkeerde gebruik van retinol is.

HOE RETINOL TE GEBRUIKEN?

Combineer retinol met de juiste producten

Geconcentreerde vitamine A is een extreem intens ingrediënt, dat niet in elke substantie goed voelt. Veel ingrediënten verstoren de eigenschappen van retinol niet, maar de interactie met sommige verbindingen kan irritatie veroorzaken. Bij het gebruik van retinol, zelfs als een van de cosmetische ingrediënten, moet je voorkomen om tegelijken sterke anti-acné substanties te gebruiken met salicylzuur of producten die AHA zuren bevatten. Het is niet aan te raden retinol te combineren met benzoylperoxide.

Gebruik retinol niet alleen

Een van de meest voorkomende problemen is het gebruik van retinol alleen. De waarheid is dat het een erg sterk ingrediënt is, maar het moet niet apart gebruikt worden. Retinol is geen universele cosmetica voor alle huidproblemen. De perfecte combinatie van retirnol is met een eenvoudige vochtinbrengende crčme. Goede crčme voor droge of gevoelige huid kan de irritatie minimaliseren en zelfs de eigenschappen van retinol versterken.

Gebruik retinol in kleine hoeveelheden

Huidirritatie aan het begin van de behandeling met retinol is vrij normaal, maar je moet nooit een sterke en geconcentreerde vorm gebruiken. Als de huid er tijdens de behandeling uitziet of het verbrandt is door de zon, betekent dit dat je teveel hebt gebruikt. De juiste dosering is belangrijk, ook bij het aanbrengen van het product. Een te hoge concentratie of te grote hoeveelheid van pure vitamine A kan lokaal roodheid veroorzaken en het gevoel van exfoliëring van de epidermis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *