Laagjes – Waarom en hoe gebruik ik dit?

Ik krijg vaak vragen over mijn huidverzorgingsroutine, omdat ik blijkbaar (naar hun mening) een extreem zachte en frisse huid heb. Het lijkt misschien dat dagelijkse make-up de huid verzwaard, en hoe meer cosmetica we gebruiken, hoe slechter de conditie van onze huid wordt. Aziatische vrouwen hebben lang geleden een gezichtsverzorginstechniek ontdekt, die geweldige effecten geeft – laagjes. Ik vertel je graag meer over laagjes, want ik weet uit ervaring hoe fijn deze methode is.

Laagjes

De laagjes methode bevat het gebruik van standaard elementen van dagelijkse huidverzorging (make-up verwijderen, reinigende scrub etc.), maar met het behoud van een volgorde van uitgevoerde stappen. Op deze manier hebben de cosmetica de beste invloed op je huid en is de behandeling efficiënter. Gelaagdheid als een gezichtsverzorgingsmethode is heel populair in Japan, waar dit ritueel wordt doorgegeven als een traditie onder vrouwen. In het beste begint de methode net aan populariteit te winnen.

Laagjes stap voor stap

De volgorde van het aanbrengen van cosmetica is bij gelaagdheid strikt bepaald, en alleen op die manier kunnen we een lichte huid krijgen. Hoe doe je dit?

 1. Make-up verwijderen met natuurlijke oliën.
 2. Gezicht reinigen met zachte schuim (of een ander product).
 3. Zachte gezichtsscrub (niet meer dan eens per 2 weken).
 4. Lichte tonic.
 5. “Sheet mask”, ofwel stoffen of papieren collageen maskers.
 6. Verzorgend serum.
 7. Oogcrčme.
 8. Hydraterende emulsie met een delicate formule.
 9. Diep voedende gezichtscrčme.
 10. Antirimpel product voor huid met couperose, etc. (optional).
 11. Nachtcrčme of dagcrčme met UV filter.

laagjesVoordelen van laagjes

Sinds ik met laagjes ben begonnen heb ik gemerkt dat de conditie van mijn huid zichtbaar is verbeterd. Het is alsof de cosmetica opeens hun werk doen. Het blijkt dat het aanbrengen van cosmetica in lagen een zeer effectieve methode is voor een frisse huid. Het heeft mijn huid nieuw leven ingeblazen, het is niet droog en ik zie geen roodheid.

Nadelen van laagjes

Het aanbrengen van laagjes is onmiskenbaar tijdrovend – in mijn geval duurt het zelfs een uur. Vooral op dagen waarop ik een gezichtsscrub doe. Het kost ook heel veel cosmetica, van make-up verwijdering olie, tot gezichtsscrub en collageen maskers en allerlei soorten hydraterende crčmes. Desondanks stop ik niet met deze methode, want het werkt echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *