Hoe maak je cat-eye make-up?

Eyeliner is een van de meest populaire oogmake-up producten. Dit seizoen is het een trend om kleurrijke en dikke lijnen langs de boog van de wenkbrauw te maken of te eindigen in een stip. Ondanks de huidige trends komen professionele make-up artiesten en make-up liefhebbers altijd graag terug naar de klassieke cat-eye. Hoe maak je die?

De cat-eye is een echte klassieker. Het werkt perfect met rode lippenstift, elegant haar en een simpele jurk. Het is effectief, kan je hele look veranderen en geeft elke vrouw iets extra’s. We moeten echter wel aan één eis voldoen: perfecte make-up vraagt om symmetrische lijnen. Net zoals de Egyptische vrouwen het droegen, inclusief Cleopatra zelf. We associëren dmake-up met die grote koningin. De Egyptische vrouwen maakten hun cat-eye met kajal, wat een natuurlijke zwarte kleurstof is. Deze methode is nog steeds populair. Laten we beginnen met hoe de cat-eye moet worden gemaakt.

cat-eye make-up 1Begin met de voorbereiding van de huid. Breng op het gehele ooglid een make-up basis aan of transparante poeder. Maak dan een smokey oogmake-up; je kunt ook de lijn direct op de huid tekenen zonder oogschaduw. Met zwarte of donkerbruine eyeliner trek je een lijn op het bovenste ooglid langs de wimperlijn. De lijn moet getrokken worden richting de slaap en vrij lang zijn. Trek eenzelfde lijn op het onderste ooglid en verbind het met de lijn op het bovenste ooglid. De ruimte tussen de lijnen moet je opvullen. Het zelfde doe je bij de binnenste ooghoek. Voor de perfecte afwerking breng je een laag mascara aan.

In plaats van eyeliner kun je een zacht oogpotlood gebruiken. Dit product is gemakkelijker aan te brengen op de huid en mengt beter met oogschaduw. Als je al bekwaam bent in het aanbrengen van een cat-eye kun je proberen lijnen te trekken met brokate varianten. Maar als de cat-eye nog te moeilijk voor je is, probeer dan stippen te zetten langs de wimperlijn en deze met elkaar te verbinden. Je zult een perfecte rechte en trendy lijn krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *