Vervang je cosmetica door Asperine!

Asperine, ook wel bekend als acetylsalicylzuur (ASA), is een populair medicijn dat gemakkelijk in bijna ieder medicijnkastje kan worden teruggevonden. Aspirine C wordt gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en koorts te verlagen. Wat misschien een verrassing is, is dat Aspirin ook succesvol in cosmetica kan worden gebruikt.

Als je gebruik wilt maken van Aspirine C en het wilt toevoegen aan je huismiddeltjes voor schoonheidsbehandelingen, gebruik dan alleen bruistabletten. Die zijn gemakkelijk te mengen met andere substanties, die het mogelijk maken om ‘doe-het-zelf’ verzorgingsproducten te maken. Hoe kan Aspirine worden gebruikt als cosmetica?

1. Behandeling van vet haar

Wordt je haar te snel vet? Moet je het elke dag wassen? Als het antwoord ja is, probeer dan je haar uit te spoelen met een mengsel van Aspirine (om precies te zijn twee tabletten voor elke halve liter water). Door het haar hiermee te wassen en daarna uit te spoelen met schoon water is een effectieve methode om af te komen van overtollig talg.

2. Succesvol gevecht tegen acné

Acné is een sort imperfectie die iedereen kan treffen. Het gevecht tegen puistjes is lastig. Gelukkig kan Aspirine ingezet worden in dit gevecht. Neem een tablet Aspirine C, verpulver het en combineer het met water zodat het een soort pasta wordt. Breng dit aan op de acné plekken, laat een paar minuten zitten, en spoel af.

3. Aspirine gezichtsmasker

Een gezichtsmasker van Aspirine is even effectief als andere standard cosmetica die veel worden gebruikt voor het reinigen en glad maken van de huid. Neem een lepel dikke, natuurlijke yoghurt, een lepel natuurlijke honing, een beetje warm water en ongeveer 3 bruistabletten Aspirin C. Combineer de ingrediënten om een consistentie te krijgen die je op je gezicht kunt smeren en laat dit 10-15 minuten zitten.

4. Verlichting voor kloven

Het probleem van kloven en droge plekken op de handen is altijd aanwezig, vooral tijdens de herfst en winter maanden. Het aanbrengen van een mengsel van Aspirine C en citroensap is een effectieve methode om de huid van de handen te verzachten. Het werkt trouwens ook perfect voor het verwijderen van vervelende geurtjes van de handen. Los een paar tabletten Aspirin C op in water en voeg er wat vers citroensap aan toe. Laat de handen een paar minuten in het mengsel weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *