Huidexperts’ keuze: de 5 beste gezichtsserums tegen roodheid

Een gezichtsserum is een must voor de huid met rosacea. Experts zien het: de ingrediënten zijn het meest belangrijk bij het kiezen van het beste serum. Ze hebben de bestsellers geanalyseerd en een winnaar gekozen. Bekijk de beste gezichtsserums tegen roodheid volgens specialisten. Door één van deze te kiezen word je niet teleurgesteld.

Wat zit er in een goed gezichtsserum tegen roodheid?

Voordelige ingrediënten zijn het meest belangrijk, vooral:

 • Vitamine C
  Verlicht elke pigmentvlek en egaliseert de huidskleur. Versterkt de wanden van bloedvaten waardoor ze veerkrachtiger worden.
 • Vitamine K
  Kalmeert de huid en vermindert de zichtbaarheid van verwijde haarvaten. Ondersteunt het stollingssysteem.
 • Groene thee
  Verbetert de bloedsomloop en versterkt haarvaten waardoor ze niet verwijden.
 • Kastanjeschors
  Heeft een kalmerend effect, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de productie van collageen en elastine.

De bovenstaande ingrediënten zitten in de serums uit onze lijst. Onthoud ook dat je de volgende ingrediënten moet vermijden, als je problemen hebt met roodheid en verwijde bloedvaten:

 • Synthetische kleurstoffen
 • Parbenen
 • Conserveermiddelen zoals SLS
 • Alcohol

Deze ingrediënten kunnen de fijne huid irriteren en het probleem verergeren.

TOP 5 gezichtsserums tegen roodheid voor de gevoelige huid, volgens huidexperts

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Het Nanoil Serum is ontwikkeld voor rosacea, maar werkt ook goed op een verouderde en ‘normale’ huid die last heeft van hyperpigmentatie. De korte INCI lijst laat veel natuurlijke ingrediënten zien die heel effectief blijken te zijn tegen spataderen. Je hoeft het serum maar een aantal keer te gebruiken om ruwheid en gebroken haarvaten minder zichtbaar te maken. Lindenboomextract voorkomt ontstekingen en kalmeert de huid. Daarnaast heeft het ook een verfrissende geur. Een extract van een Indiase plant, Punarnava, gaat hyperpigmentatie tegen en egaliseert de huidskleur. Daarnaast vertraagt het de vorming van rimpels.

Gebruik: Het Nanoil serum kan tweemaal per dag gebruikt worden. Het zal je make-up niet ruïneren, het werkt als een verlichtende primer. Het heeft een lichtgewicht consistentie en absorbeert snel. Het laat geen vette waas op je gezicht achter. Meer informatie vind je op www.nanoil.nl.

2. Medik8 Calmwise Serum

Het Medik8 Calmwise Serum is ideaal tegen gebroken haarvaten en een gevoelige huid. Het helpt ook tegen acné rosacea. De formule is simpel met maar zeven componenten. Net zoals het eerste serum bevat het geen kleur- of geurstoffen. Salie-extract is een belangrijk ingrediënt dat de ontstoken huid kalmeert. De gepatenteerde stof, teprenon, vermindert de zichtbaarheid van gebroken haarvaten en rossigheid. Het serum maakt de huid ook gladder en beter bestand tegen externe factoren.

Gebruik: Het moet tweemaal per dag gebruikt worden. Gebruik het echter niet op het hele gezicht. Het is een topische behandeling. Er is één ding wat we niet leuk vinden van dit serum: het zit in een kleine fles die niet lang meegaat, zelfs als je maar weinig van het serum gebruikt.

3. Pharmaceris N C-Capilix

We mogen Pharmaceris niet vergeten. Ontwikkeld voor de huid met rosacea, maar ook voor de vermoeide huid en hyperpigmentatie. De natuurlijke formule bevat niet teveel stoffen. De vitamine C in het serum versterkt zwakke haarvaten geweldig en maakt de huid beter immuun tegen externe factoren. Avocado-olie hydrateert en repareert de huid terwijl maisolie goed werkt tegen rimpels.

Gebruik: Kan tweemaal per dag gebruikt worden. Hoewel het vrij vet is, laat het geen resten achter. Na een maand consequent gebruik zie je effect. De minder leuke dingen zijn de prijs en inhoud.

4. Janssen Cosmetics Daily Couperose Serum

Janssen Cosmetics heeft ook een gezichtsserum tegen rosacea, reactieve en gevoelige huid. De ingrediëntenlijst is vrij lang maar de formule bevat veel natuurlijke stoffen die nauwelijks irritaties veroorzaken. Het mengsel plantenextracten (kastanjeschors, drop en netel) is het meest belangrijk. Ze dringen de huid binnen om haarvaten te versterken en minder zichtbaar te maken. Andere componenten, bisabolol en allantoïne, verminderen ontstekingen effectief en verlichten het rode gezicht.

Gebruik: Dit serum kan tweemaal per dag gebruikt worden, maar je kunt dit het beste ’s avonds doen. Het duurt lang voordat het ingetrokken is en laat een vette waas achter op het gezicht. De fles bevat 30 ml.

5. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Dit is een veelzijdig product. Het werkt goed tegen rosacea en op een gevoelige, verouderde of gezonde huid die niet meer straalt. Vitamine C in een zachte vorm is het belangrijkste ingrediënt. Het verlicht hyperpigmentatie en egaliseert de huidskleur. Het serum maakt fijne lijntjes minder zichtbaar en vertraagt nieuwe rimpels.

Gebruik: Je kunt geen andere producten met vitamine C gebruiken in dezelfde routine. De officiële website geeft aan dat je blootstelling aan de zon het best kunt voorkomen. We raden daarom aan dit serum in de herfst en winter te gebruiken. Sommige gebruikers klagen over een stekend gevoel maar de fabrikant zegt dat dit een normale reactie is.