100% Hydratatie. Welke Gezichtsserum met Hyaluronzuur geeft de beste hydratatie boost?

De basis van gezichtsverzorging (het maakt niet uit van welk huidtype) is hydratatie. Hoe doe je dit op een goede manier? Gebruik passende producten met hyaluronzuur wat penetreert tot in de diepste huidlagen. Bekijk onze samenvatting van serums met hyaluronzuur die snel en effectief zijn.

In deze blog vind je tips over het hydrateren van jouw huid en de best verkopende gezichtsserums met hyaluronzuur (gebaseerd op de beste resultaten).

Waarom moet je de huid gehydrateerd houden?

Een gehydrateerde huid is gezonder en mooier. Als het een tekort aan vocht heeft zal het ruw en vaal worden: droge plekken en irritaties ontstaan en dit wil je vermijden. Als de huid niet gehydrateerd is zal het vroeg verouderen (veel sneller dan een gehydrateerde huid). Als we een jonge en vlekkeloze huid willen is hydrateren dus de eerste stap die we moeten nemen. Ons lichaam bestaat voor 75% uit water en de huid is het grootste orgaan van ons lichaam dus het is duidelijk dat de vraag naar water groot is.

Regels voor het hydrateren van de huid

Hier is een lijst met regels die je moet volgen om het hydratatie niveau in jouw huid te controleren waardoor je onplezierige irritaties, jeuk en een branderig gevoel kunt voorkomen. Volg ze en jouw huid zal je dankbaar zijn.

  1. Hydrateer jouw huid van binnenuit: drink veel water (minimaal twee liter per dag) om het in jouw lichaam te brengen. Een klein deel van dit water zal worden gebruikt om jouw lichaam te hydrateren.
  2. Gebruik hydraterende huidverzorgingsproducten: alleen water drinken is niet genoeg dus moet je hydraterende producten (crèmes, serums, maskers) gebruiken in jouw dagelijkse huidverzorgingsritueel om voor meer hydratatie te zorgen.
  3. Voorkom het verlies van water: er zijn veel dingen die een droge huid veroorzaken (de zon, producten gebaseerd op alcohol, sommige cleansers) dus je moet het beschermen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een olie te gebruiken die de hydrolipidenlaag heropbouwt. 

Welke hydraterende producten moet je gebruiken?

Om de huid te hydrateren en hydratatieverlies te voorkomen kun je dit perfecte duo gebruiken: bevochtigings- en verzachtende middelen. Deze substanties vullen elkaar aan omdat ze helpen water te leveren in diepe huidlagen (bevochtigingsmiddelen) en tegelijkertijd een beschermend laagje creëren dat waterverlies voorkomt (verzachtende middelen). Daarom is een serum met hyaluronzuur (bevochtigingsmiddel) de beste manier om te hydrateren. Hierna kun je een moisturizer of natuurlijke olie (verzachtend middel) gebruiken (bijvoorbeeld arganolie of amandelolie).

MINI-RANKING: De beste gezichtsserums met hyaluronzuur

1. Gezichtsserum met Hyaluronzuur van Nanoil: hydraterend gezichtsserum met hyaluronzuur

Het beste gezichtsserum Nanoil

Het Gezichtsserum met Hyaluronzuur van Nanoil is absoluut het beste hydraterende serum. Het bevat maar een aantal simpele ingrediënten maar het werkt zo goed! De formule is gebaseerd op HA met een laag moleculair gewicht. Dit komt elk huidtype ten goede. Dit product is Vegan, natuurlijk en geschikt voor alle huidtypes (zelfs de gevoelige huid) en werkt het beste op een erg droge, geïrriteerde huid. Dit briljante hyaluronzuur brengt hydratatie en verminderd het gevoel van een strak en droog gezicht. Het heeft ook een anti-aging effect en dat komt doordat HA de elasticiteit van de huid in stand houdt. Het serum van Nanoil is een perfecte keus als je een hydraterend en budget-vriendelijk product zoekt.

Als je meer over dit product wil weten kun je de website van Nanoil bezoeken.

2. Liquid Glass van Farsali: verhelderend serum met hyaluronzuur

Het tweede product dat we getest hebben werkt goed onder make-up. Liquid Glass van Farsali is een verhelderend serum dat een combinatie is van een hydraterend serum en een primer voor make-up: het verheldert de huid en geeft de huid een natuurlijke, mooie glans. Het zal je niet verbazen dat HA de basis van dit product is, het hydrateert de huid maar het is niet zo effectief als onze eerste keuze. Naast HA bevat het serum van Farsali AquaCell complex (extract van watermeloen, linzen en appel) wat een voedend effect heeft. Het is een goed serum om te gebruiken onder make-up, om te mixen met een foundation of moisturizer of om als vloeibare highlighter te gebruiken.

3. HA Densimatrix van Mesoestetic: multi-moleculair hyaluronconcentraat

Dit is een traktatie voor fans van intensieve huidverzorging. HA Densimatrix van Mesoestetic bevat verschillende gewichten van hyaluronzuur die effectief hydrateren, revitaliseren en de huid er jonger uit laten zien. Het is geen populaire keus om thuis te gebruiken maar het wordt vaak in beauty salons gebruikt. Het is een duur product  en introduceert een klein beetje een professionele behandeling bij jou thuis. Je moet voorzichtig zijn als je het serum gebruikt omdat het een hoge concentratie HA bevat. Het goede van dit serum is dat het licht is, makkelijk in gebruik en langdurige hydratatie levert. Het slechte is de hoge prijs van de kleine inhoud van de flacon.

4. Hyaluronic Acid 100 van MIZON: ampul met hyaluronzuur

Dit is een Aziatisch product: het hydraterende gezichtsserum van Mizon. Deze formule is ook gebaseerd op hyaluronzuur en bevat ook verschillende plantenextracten (framboos, cranberry, granaatappel en wilde kers). Dankzij de formule is dit serum een goede keus voor dagelijks gebruik omdat het hydrateert, voedt en de elasticiteit van de huid verbetert. Het heeft geen sterk anti-aging effect maar het verbetert elk huidtype.

5. Intensive Moisturising Serum van Clochee: gezichtsserum voor intensieve hydratatie

Tot slot een ding voor de fans van Clochee: een intensief hydraterend gezichtsserum met HA met laag en hoog moleculair gewicht. Dankzij deze twee vormen van hyaluronzuur is het serum effectief in het hydrateren van de huid (zelfs in de diepere huidlagen). Dit is een formule zonder olie en dat werkt goed zowel overdag (onder make-up) als ’s nachts (reparatie in de nacht). Helaas kost deze kleine flacon veel geld. Sommige gebruikers vinden dit product het geld waard en het serum wordt veel verkocht.

Gebruik van hyaluronzuur

Als je het best hydraterende gezichtsserum gekozen hebt moet je leren om het op de correcte manier te gebruiken. Het is niet lastig omdat de gebruiksaanwijzing vaak op het product staat. Onthoud de volgende regels voor het gebruik van HA, zodat je de het meeste effect haalt uit de behandeling.

Hoe gebruik je een serum met HA op de juiste manier?

  • Gebruik het serum altijd op een gereinigde huid!
  • Gebruik een paar druppels (less is more).
  • Dep het serum op de huid met je vingers.
  • Masseer het gezicht om de absorptie te bevorderen.
  • Wacht tot het serum is geabsorbeerd.
  • Gebruik een moisturizer of een dunne laag olie (dit is een must!).